Следвайте Гласове в ТелеграмПодкрепата за трипартийната коалиция на германския канцлер Олаф

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПодкрепата за трипартийната коалиция на германския канцлер Олаф
Коментари Харесай

Рекордно недоверие към правителството на Шолц, Алтернатива за Германия е втора по рейтинг

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Подкрепата за трипартийната коалиция на немския канцлер Олаф Шолц спадна до най-ниското равнище, откогато пристигна на власт в края на 2021 година, защото вътрешните битки и безредните старания за преодоляване на прехода към чиста сила отслабват публичното мнение в най-голямата стопанска система в Европа.

Общественото неодобрение от социалдемократите на Шолц, Зелените и Свободните демократи доближи исторически връх от 70%, съгласно изследване на INSA, оповестено от неделното издание на вестник Bild и представено от организация Блумбърг.

По-малко от 40% от интервюираните декларират, че биха подкрепили една от трите партии, в случай че изборите се проведат през днешния ден, като повече гласоподаватели споделят, че биха подкрепили извънредно дясната партия " Алтернатива за Германия " (AfD), в сравнение с Социалдемократическа партия (SPD) на Шолц.

Проучването регистрира, че с най-голямо доверие се употребява десния опозиционен блок сред Християндемократическия съюз и Християн обществения съюз (CDU/CSU) - 27%, следван от " Алтернатива за Германия " (AfD )с 20%, до момента в който доверието в SPD на канцлера Шолц е 19%, а в другия съдружен сътрудник Зелените - 13% и в третия ръководещ младши сътрудник Свободна демократическа партия (FDP) - 7%.

Управленската коалиция на канцлера Шолц се споразумя за амбициозна стратегия за декарбонизация: по-бързо изваждане на въглищата от електрическата система, запълване на аутобаните с електрически транспортни средства и отричане на семействата от отопление с природен газ. Но по-високите разноски за сила, провокирани от войната в Украйна, както и инфлационният напън, направиха прекосяването към зелена сила по-малко задоволително, означи Блумбърг.

Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР